Op Bezoek bij.. Fam. de Koning - D05 v.v. De Voliere Dordrecht

Iedere 4e zaterdag van de maand Vogelbeurs van 10:00 tot 13:00 uur
Ga naar de inhoud
▼ Onze Sponsors ▼
v.v. De Volière Dordrecht Op Bezoek bij.... Fam. de Koning
Tijdens de voliere dag 2009 kon in de middag familie De Koning bezocht worden aan het Westeinde 30 in Wijngaarden. Met maar 3 bezoekers viel het een beetje tegen, maar die hebben dan ook hun ogen uit gekeken. De gastvrouw en zoon Peter hadden de buren al gewaarschuwd dat het weleens een drukke middag kon worden, er zouden allemaal mensen van de vogelvereniging uit Dordrecht komen. Maar wat hebben zij gemist.Eerst een kijkje bij de eekhoorns. Ja, en dan niet die wij kennen maar Amerikaanse, Aziatische en Thaise boom eekhoorns. Kwamen gewoon even aan je hand ruiken of er soms wat te eten in zat, zo leuk om te zien. Zat ook nog een koppeltje Peruaanse witnek en Japanse Witbuik eekhoorns, prachtig. Door de tuin langs de vijver kwamen wij bij de Sclaters Hokko een hoender soort. Vervolgens kwamen wij bij allemaal gekoppelde volières van 6 meter lang, ruim 1meter breed en 2 meter hoog. In al die ruime volières zat 1 koppel als het formaat groter was dan b.v. een halsband parkiet en bij dit formaat zaten er soms wat jongen vogels bij elkaar. Aan vlieg ruimte dus geen gebrek. Een opsomming van wat wij zagen, groenvleugelkonings-australische konings-ambon konings-barnard- roodvleugel- halsband parkieten. Bleekkop en Browns rosella’s. De Blauwvoorhoofd, blauw gele en geelvleugel ara’s. Kraag papegaai, Nw. Guinea edelpapegaai, Meyer papegaai, Rosé kaketoe, Derbyan parkiet, Pruimenkop parkiet, Temminck tragopan fazant, Satyefazant, Prelaatfazant, Pygmee gansjes met jongen, en een Roodhals gans van 20 jaar oud.
De blauw gele ara’s hadden jongen in het nest, maar er in kijken lieten de ouders niet toe, omdat wij vreemden zijn en dat hadden ze maar al te goed in de gaten. Het nest blok was gemaakt van een oud 60 liter olievat, een vierkant gat aan de zijkant geslepen van ongeveer 20 cm. Aan de kopse kant een controle luik gemaakt, een slimme oplossing want hout hebben zij binnen de kortst mogelijke tijd tot splinters gemaakt.
Om kwart voor vijf kwam Piet uit zijn werk(Hollandse-Biesbosch) en hebben wij nog gezellig en heerlijk in het zonnetje tot half zeven zitten kletsen. Dit was dan weer een voordeel van het nadeel, dat er zo weinig bezoekers waren. Ik hoop dat wij volgend jaar weer terug mogen komen voor een dergelijk dag en dat u na het lezen van dit verslag uzelf voorneemt, er zeker ook bij te zijn. Allebei heel vriendelijk bedankt voor de gastvrijheid en de consumpties en hopelijk tot volgend jaar.

© 2023 - D05 v.v. De Volière Dordrecht. Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt: 22-02-2023
Terug naar de inhoud