Op Bezoek bij.. Ahmed Echakhch - D05 v.v. De Voliere Dordrecht

7 en 8 december a.s. De Rivierencup 2018
▼ Onze Sponsors ▼

Op Bezoek bij.. Ahmed Echakhch

Informatie > Op bezoek bij...
v.v. De Volière Dordrecht Op Bezoek bij.... Ahmed Echakhch
De razende reporter is weer eens op pad geweest en aangeland in de wijk Oud-Krispijn bij Ahmed Echakhch, een voor ons bijna onuitspreekbare naam. Ahmed is van afkomst Marokkaan, vandaar deze moeilijke achternaam. Hij woont met vrouw en kinderen in de pas nieuw gebouwde huizen van de Vincent van Goghstraat en heeft daar in de achtertuin een volière en kweekboxen in de schuur gemaakt. En dat waren er niet zomaar een paar, maar een gigantisch aantal. In de volière vliegt van alles rond, van kanarie, wildzang tot Tropische vogels en duiven. Vooral de duiven hebben zijn voorkeur en dat zijn zeker geen post of houtduiven. Duiven in alle maten en soorten en daar heeft hij heel veel moeite voor moeten doen om die verzameling bij elkaar te krijgen.
Een mooie bijkomstigheid is dat hij bij de NS werkt en zodoende voor grote afstanden de trein pakt. Op menig perron in Nederland en zelfs in België heeft hij afspraken gepland om zo weer een koppeltje duiven te kopen of te ruilen.
Jammer genoeg komt hij dit jaar nog niet bij ons op de tentoonstelling spelen, maar hopelijk kunnen wij volgend jaar genieten van zijn groot assortiment vogels en duiven. Zeker op de dan geplande DTT, afkorting voor kampioenschap van Zuid-Holland kan hij concurreren met andere duiven kwekers. Ook lopen er nog een aantal soorten kwartels.
Als hij zijn bestelde ringen eenmaal binnen heeft en de kweek gaat beginnen, sommige zijn dat al. Dan heeft hij zoveel en zo bijzondere vogels/duiven dat het een lust voor het oog wordt om deze te aanschouwen. Zeker in mijn periode heeft er nog nooit iemand zulke bijzondere tropische duiven gekweekt. Dit is een verrijking voor het vogelbestand van onze vereniging. Hopelijk gaat het naar wens met de kweek en als er leden een kijkje bij hem willen maken dan zal het dit fijn vinden, maar wel altijd eerst even bellen, want hij heeft meestal de late diensten.
Doe je best, veel succes met je hobby.

© 2018 - D05 v.v. De Volière Dordrecht. Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt: 13-11-2018
free counter